Epicatechin
|„…Hollenberg professzor, a Harvard Orvostudományi EgyetemrÅ‘l, igen nagy jelentÅ‘ségűnek tartja a ‘kakaóvitamint’, amit felfedezett. Úgy véli, hogy a benne található epicatechin olyan fontos, hogy a vitaminok közé kell besorolni, és felfedezés jelentÅ‘sége minimum a penicillin és az érzéstelenÃtÅ‘ felfedezéséhez mérhetÅ‘…”
A fekete csokoládé elÅ‘nyére szól, hogy növeli az antioxidánsok, Ãgy például az epicatechin elÅ‘fordulását a vérplazmában. Ezek az anyagok védelmezik az infarktustól a szÃvet, minthogy a testben jelen lévÅ‘, sejtkárosÃtó oxigénmolekulákat, a szabad gyököket semlegesÃtik.
Az Epicatechin egy erÅ‘s antioxidáns, aminek inzulinhoz hasonló hatása van és erÅ‘sÃti a keringési rendszert.
A tiszta epicatechin egy szagtalan fehér por. Az epicatechin egy flavonoid, ami a flavonoidok csoportjához tartozik. Számos növényben megtalálható, Ãgy különösen nagy mennyiségben a kakaóban, a teában és a szÅ‘lÅ‘ben.
Ha többet szeretnél megtudni a flavonoidokról, akkor kattints ide!
Ha többet szeretnél megtudni a szabad gyökökről, akkor kattints ide!
Ha többet szeretnél megtudni az antioxidánsokról, akkor kattints ide!
Megvan az étcsoki gyógyhatású összetevője (index.hu)
- Csokoládé: Az édesség, ami boldoggá tesz - 2025. július 28.hétfő
- Weboldal fordÃtó Transword FordÃtóiroda kÃnálatában - 2025. július 23.szerda
- Gyöngyös fülbevaló és gyémánt eljegyzési gyűrű - 2024. július 16.kedd